منتدى أول ديجيهاية حريمى بدمياط
 
الرئيسيةالرئيسية  دى جى رؤىدى جى رؤى  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
للإستعلام أ / محمد حماده 0107256806 / 0128200117
ام رؤى حماده ترحب بكم وتتمنى لكل الاعضاء قضاء وقت ممتع معنا
ندعوكم لزيارتنا دائما لمتابعه كل ماهو جديد وممتع لدينا
بشرى ساره لعرايس الاسكندرية فرع جديد لدى جى رؤى بالإسكندرية
تنبيه هام : نحذركم من التعامل مع اى شخص بخلاف ام رؤى حماده او ابو رؤى ( محمد حماده ) ليس لنا مندوبين ونحذركم من التعامل مع الوسطاء او المتعهدين او منظمى الحفلات

شاطر | 
 

 السينابون.... تعالي و جربي...

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
@سوسو@
مشرفة متميزة
مشرفة متميزة


مراقب مميز
عدد المساهمات : 749

مُساهمةموضوع: السينابون.... تعالي و جربي...    الأربعاء 22 ديسمبر 2010, 1:49 pm

بما انكوا شجعتوني بقى .. جايبالكم طريقة السينابون انهاردة.. كنت مطبقاها من قناة فتافيت

المقادير:
1.5 كوب حليب ساخن
0.5 كوب زبد طري
0.5 كوب سكر بودر
1 بيضة مضروبة
4 كوب دقيق منخول
ملعقة خميرة فورية
رشة ملح
للحشو:
قرفة مطحونة+سكر بودرة أبيض او بني +زبيب حسب الرغبة
الطريقة :
-اخلطي الحليب الساخن +الزبد+السكر+الملح و اضربيهم بالمضرب السلك كويس لحد ما يدوب الزبدة و السكلا في اللبن ..
-بعدين أضيفي عليهم البيضة و اضربي كويس..
-و اخيرا ضيفي الدقيق بالتدريج و اعجني كتير 5 دقايق مثلا لحد ماتبقىالعجينة لينة و ما تلزقش في ايدك ...و بعدين رشي حبة دقيق و افردي العجينةبايدك او بالنشابة و طبقيها تاني 5 مرات مثلا .. و بعدين غطيها و سيبيهافي مكان دافي تتخمر و ترتاح لمدة ساعتين تلاتة .. حتلاقيها منفوخة بالهواءبعد ما تتخمر..
- بعد ما تخمر افرديها بالنشابة و تحتها رشة دقيق عشان ما تلزقش... افرديها على شكل مستطيل .... و يكون سمكهانص سم ...
- هاتي زبدة طرية او سايحة و ادهني العجينة المفرودة بيها ما عدا الأطراف عشان تمسك في بعض لما تلفيها ....
- رشي سكر بودرة ... فوق الزبدةرشي قرفة مطحونة و الكميات حسب الرغبة ..
ممكن ترشي زبيب او جوزة الطيب (و في ناس بتحب بدل القرفة ممكن شيكولاتةبودرة و الصوص عليها من فوق بعد ما تستوي يكون شيكولاتة صوص برده(
-بس كدا .. امسكي العجينة و لفيها رولل زي السويسرول كدا ... و هاتي سكينةعريضة و قطعي العجينة بالعرض (يعني انت بعد ما لفيتيها بقى قدامك اسطوانةكدا قطعي الاسطوانة دي بقى عرض 3 صوابع كإنك بتقسميها كدا ل5 اقسام مثلا )....
-نضغط كل حبة من الأسفل لأعلى من المركز لتبرز كالوردة ...
-و حطي القطع دي في صينية مدهونة زبدة ..و تكون متباعدة عن بعض قليلا مقدار اصبع عشان لما تستوي حتنفخ
-اتركيها نص ساعة كمان تخمر
و حطيها فيا الفرن الرف اللي في النص(180درجة) و سيبيها تستوي تلت ساعة مثلا لحد ما يبقى لونها دهبي كدا .. و تكوني مولعة الفرن قبل نا تحطيها بتلت ساعة ..
بعد ما تطلع من الفرن .. صبي عليها الصوص .. و هو ممكن يكون شيكولاتة اوالصوص الابيض بتاعها

طريقة الصوص: ..
2 علبة جبنة كيري+علبة حليب مكثف محلى و اضربيهم في الخلاط .. و صبيها على السينابون
أو

كريم تشيز +سكر ناعم+بشر ليمون.(بس دي لسة ما جربتهاش


للأسف ماعنديش صور غير بعد ما طلعتها من الفرن و كان عندي ضيوف و كنت مستعجلة




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شهد العسل
عضوة مميزة
عضوة مميزة


عضو مميز
عدد المساهمات : 242
الموقع : دمياط

مُساهمةموضوع: رد: السينابون.... تعالي و جربي...    الإثنين 10 يناير 2011, 10:49 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
@سوسو@
مشرفة متميزة
مشرفة متميزة


مراقب مميز
عدد المساهمات : 749

مُساهمةموضوع: رد: السينابون.... تعالي و جربي...    الثلاثاء 11 يناير 2011, 8:37 am



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
السينابون.... تعالي و جربي...
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: قسم المطبخ :: حلويات شرقية وغربية-
انتقل الى: